Test your knowledge of Microsoft Azure topics, Part 2

Posted on
Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone

Microsoft Azure is on the leading edge of the cloud computing revolution. How much do you know about the Azure basics?With the increase in cloud technology and the value of Microsoft Azure certifications in the marketplace, last month we took a first look at some generic questions about Azure. This month, that is followed up with questions on topics more specific to the Azure Fundamentals exam.

This exam is an entry-level one meant for candidates with a technical background who have a need to validate their foundational-level knowledge around cloud services, or those with non-technical backgrounds. How well do you know the topics this exam tests on?

What follows is a self-test of 25 questions based on the concepts and topics one should know about the technology.  In all cases, pick the best answer(s) to each question. The answers appear at the end of the questions. Best of luck!

1. For billing purposes, which of the following is the primary way to understand the data for cost reporting?
A. ticketing
B. tagging
C. labeling
D. marking

2. All Azure services using a consumption-based cost model can be resized through the Azure portal, CLI, or:
A. Azure Consumption Administrator
B. Road Map
C. Service Manager
D. PowerShell

3. You are trying to pick the right load-balancing solution and are looking for a DNS based global routing (no Transport Layer Security termination). Which of the following should you consider for use with Front Door?
A. Offset Administrator
B. Application Gateway
C. Traffic Manager
D. Power Balancer

4. While roles define what a user can do to various assets, which of the following define which assets a user can do those things to?
A. span
B. range
C. scope
D. reach

5. Which of the following are unique physical locations within an Azure region intended to protect applications and data from datacenter failures?
A. Availability Zones
B. Service Busses
C. VM SS’s
D. Integrated States

6. Which of the following service models offers you (as opposed to the cloud provider) the most control over your resources?
A. IaaS
B. PaaS
C. SaaS
D. All offer the same level of resource control

7. Azure Front Door works at which layer and uses anycast protocol with split TCP and Microsoft’s global network to improve connectivity?
A. 1
B. 4
C. 7
D. 3

8. When it comes to Azure Cost Management, which of the following describes the built-in role of Reader?
A. Can view costs and manage cost configuration
B. Can view everything, including cost data and configuration, but can’t make any changes
C. Can view costs and manage everything, including cost configuration
D. Can view costs and manage everything, including cost configuration, but excluding access control

9. What are Azure regions organized into to ensure that data residency, sovereignty, compliance, and resiliency requirements are honored within geographical boundaries?
A. geographies
B. schemas
C. taxonomies
D. genera

10. The Cloud Adoption Framework supported by Azure establishes a high-level construct of _______ to group together the types of effort required for cloud adoption.
A. Plan, Adopt, Ready
B. Ready, Plan, Adopt
C. Plan, Ready, Adopt
D. Adopt, Plan, Ready

11. With Azure, which of the following helps with upgrades by detecting compatibility issues that can affect database functionality with SQL Server or Azure SQL Database?
A. AAD
B. DMA
C. AIP
D. GDPR

12. Which of the following can be used to provide a dedicated, private connection between your network and Azure – extending your on-premises networks into the cloud over a private connection facilitated by a connectivity provider?
A. SecureLine
B. VPNextender
C. ExpressRoute
D. ServiceManager

13. Azure provides four levels of management scope: subscriptions, resource groups, resources, and:
A. Resource cards
B. Users
C. Containers
D. Management groups

14. How many resource groups can an Azure resource belong to?
A. 1
B. 2
C. 100
D. Unlimited

15. With Microsoft Azure, Enterprise Agreement (EA) billing accounts are also called:
A. matriculates
B. enrollments
C. patrons
D. sponsors

Please visit GoCertify to attempt the remaining 10 questions of this quiz.


ANSWERS

1. B
2. D
3. C
4. C
5. A
6. B
7. C
8. B
9. A
10. C
11. B
12. C
13. D
14. A
15. B

Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
Emmett Dulaney

ABOUT THE AUTHOR

Emmett Dulaney is an associate professor and the author of numerous certification study guides, including the CompTIA A+ Complete Deluxe Study Guide, Second Edition (ISBN: 978-1-118324066).

Posted in Certification|

Comment: