Test your knowledge of AWS Certified Cloud Practitioner topics

Posted on
Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone

How much do you know about the AWS Certified Cloud Practitioner exam? Let's find out!The lowest-level certification in the Amazon Web Services (AWS) ecosystem is that of Cloud Practitioner, considered a foundational certification essential to further exploration of the AWS certification realm. The single exam (CLF-C01) for this certification is currently priced at $100 (U.S.) and divided into four domains.

The passing score for exam CLF-C01 is 700 on a range from 100 to 1000, and all questions are either multiple choice or multiple response. AWS offers various resources to help exam candidates prepare, including an exam guide and a series of practice questions, both available in PDF format.

How well do you know AWS and cloud-based concepts? What follows is a self-test of 25 questions based on the general Cloud Practitioner concepts documented online. In all cases, pick the best answer(s) to each question. The answers appear at the end of the questions. Good luck!

1. Which one of the following is not one of the three fundamental drivers of cost with AWS?
A. Outbound data transfer
B. Storage
C. Number of users
D. Compute

2. Which type of scaling involves an increase in the number of resources (such as adding additional hard drives to a storage array)?
A. Scaling elastically
B. Scaling perpendicularly
C. Scaling vertically
D. Scaling horizontally

3. In which type of redundancy are requests distributed to multiple redundant computing resources so that if one of them fails, the rest can absorb a larger share of the workload?
A. standby
B. active
C. spreading
D. proliferating

4. Amazon EBS (Elastic Block Storage) provides which two volume types (choose two)?
A. HDD-backed volumes
B. NFS-backed volumes
C. SSD-backed volumes
D. HDFS-backed volumes
E. RISC-backed volumes

5. Which of the following Amazon services is a communications service that works across devices and is intended to be used for online meetings, video conferencing, calls, chat, and to share content, both inside and outside the organization?
A. Hangout
B. Chime
C. Stamping Ground
D. Lair

6. Which type of AWS pricing model/mechanism lets you purchase spare computing capacity with no upfront commitment at discounted hourly rates?
A. On Demand
B. Dedicated Instances
C. Spot Instances
D. Reservation

7. What type of application does not need data regarding previous sessions/interactions and does not store session information?
A. stateless
B. stateful
C. stated
D. separated

8. Which of the following is a NoSQL database service for applications that need single-digit millisecond latency at any scale?
A. Amazon Snowball
B. Amazon DynamoDB
C. Amazon RDS
D. Amazon Redshift

9. Amazon [Fill in the blank] is intended to be the easiest way to launch and manage a virtual private server with AWS.
A. Lightsail
B. Beanstalk
C. Batch
D. Logride

10. Which of the following is a centralized, curated, and secured repository used to store data both in its original form and prepared for analysis?
A. central repository
B. fishing pond
C. data lake
D. library archival

11. The AWS Amazon EC2 and Amazon S3 are examples of free free-tier offers (which are made available only to new AWS customers). These expire how long after the initial AWS sign-up date?
A. 6 months
B. 12 months
C. 6 weeks
D. 2 years

12. Distributing a workload to multiple nodes in your environment can be done by choosing either of which two models?
A. Latency- or speed-based
B. Metered or unmetered
C. Timed or phased
D. Push or pull
E. Staged or measured

13. Which of the following resources provides access to information, tools, and resources to use to compare the costs of Amazon Web Services with IT infrastructure alternatives?
A. Cloud Economics Center
B. AWS Cost and Usage Reports
C. AWS Pop Tool
D. Amazon Sim Frame

14. With which of the following can you ingest real-time data and process and analyze that data as it arrives then respond instantly?
A. Amazon QuickSight
B. Amazon CloudSearch
C. Amazon Kinesis
D. Amazon EMR

15. When it comes to scalability, Amazon [Fill in the blank] is a purpose-built, high-performance graph database optimized for processing graph queries?
A. Grid
B. Neptune
C. Pluto
D. Table
E. Spectacle

Please visit GoCertify to attempt the remaining 10 questions of this quiz.


ANSWERS
1. C
2. D
3. B
4. A and C
5. B
6. C
7. A
8. B
9. A
10. C
11. B
12. D
13. A
14. C
15. B

Share on Google+Share on LinkedInShare on FacebookShare on RedditTweet about this on TwitterEmail this to someone
Emmett Dulaney

ABOUT THE AUTHOR

Emmett Dulaney is an associate professor and the author of numerous certification study guides, including the CompTIA A+ Complete Deluxe Study Guide, Second Edition (ISBN: 978-1-118324066).

Posted in Certification|

Comment:

One thought on “Test your knowledge of AWS Certified Cloud Practitioner topics”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>